Magamról
Sokat gondolkodtam azon, mit kellene leírni magamról, ami az idelátogatót érdekelheti és a külvilágra tartozhat. Sok minden nem jutott eszembe. Alap: a nevem Szilvia. Férjemmel, kisfiammal és két kutyánkkal egy vidéki kisvárosban élek boldogságban, békességben.

Az egyik kollégám egy anekdotával jellemzett:

Az utcán bandukolva egy galamb a válladra pottyant. A reakció különbözõ:
1. Dühöngsz, amiért ilyen szerencsétlen vagy, szidod a galambot, mert az "esemény" elrontotta az egész napodat.
2. Szép csendesen, bánatosan hazabandukolsz, miközben azon rágod magad, hogy miért éppen téged kakil le még a galamb is.
3. Mosolyogva megjegyzed: De jó, hogy a tehenek nem tudnak repülni.

Én a kollégám szerint a harmadik csoportba tartozom.

Ami még érdekes lehet: a férjemmel, akiben a jobbik énem lakik, az interneten ismerkedtem meg. Azóta különösen szeretem a világhálót.

Időnk oly gyorsan elpereg
egy perc csupán az élet...
de ez a perc lehet csodás
terentő munka
alkotás, amely megőriz téged.

(Várnai Zseni)

Örülnék, ha írnál Nekem: e-mail

2008. augusztus 6. Változások pedig kellenek. A dinamikus honlap újratöltögetése helyett beépítettem a Wordpress blogmotorját. Az olvasásukhoz klikk ide: Hétköznapi történeteket.

2008. július 30. Ma megint gazdagabb lettem. Eredetileg két növénnyel, de az üzletkötés kapcsán egy kedves, szimpatikus házaspár ismeretségével is gazdagodtam.
Tovább

2008. július 26. Az egyik legkülönösebb dolog az idő. A filozófusok és a tudósok is sokat foglalkoztak vele. De az átlagember is időről-időre elgondolkozik rajta. Most éppen rajtam a sor.
Tovább

2008. július 14. Szabadságon vagyunk. És ez nagyon jó. A legjobb programot választottuk. Itthon töltjük az időnket. Igaz, sok-sok munkával, de nagyon jó ... lenne, ha... . A legyek nem lennének.
Tovább

2008. június 13. Az emberségről kutyák kapcsán. A hét elején olvastam valamelyik hírportálon egy cikket az állategészségügyről. Konklúziója az volt, hogy a humánegészségüggyel ellentétben az jól működik, „emberséges”. Akkor nem írtam róla, de sajnos aktuálissá vált. Az öreg kutyusunk tegnapelőtt, mire hazaértünk rosszul lett. Az állatorvos szerint valamilyen agyi betegség, de bizakodó a doktorúr. A kutyus az elmúlt két napban úgy tűnik tényleg javult.
Tovább

2008. június 8. Nem tudom miért éppen Alberto Moravia A figyelem című könyvét vettem le a könyvespolcról legutóbb. Nem tudom megmondani miként választom ki az olvasnivalómat, vegyes a paletta, amiről válogatok. Csak egy biztos, olvasnivaló nélkül nem tudok létezni.
Tovább

2008. május 26. Kisfiam az elmúlt három napot kerékpártúrán töltötte az iskolájával. Örültem neki. A lomha, duci fiamból egy iskolaév alatt jó kiállású, talpraesett gyermek lett. Pedig mennyit aggódtunk kezdetben.
Tovább

2008. május 20. Murphy, reklámok, edzés.
Tovább

2008. május 19. Gondolatok egy esküvő kapcsán.
Tovább

2008. május 13. A plusz kilók könnyen jönnek, és nagyon nehezen mennek, ha egyáltalán… .
Tovább

2008. április 30. Nagyon sok dolog történhetett az elmúlt néhány hétben. Szinte alig akadt nap, amikor meg ne akadt volna a szemem valamin amiről érdemes lett volna írni. De a kutyusok mellett nem volt rá kedvem, nem jutottam el addig, hogy le is írjam. De majd most…
Tovább

2008. március 30. Újabb albumok
Tovább

2008. március 9. Új képek a kutyusokról.
Tovább

2008. március 6. Töredelmesen be kell vallani, hogy kutyát tartani - különösen tizenegyet - nem könnyű mulatság! De mulatság! Minden nap megmosolyogtatnak valami újdonsággal.
Tovább

2008. február 23. Ma a szöveg helyett beszéljenek a képek. Többen keresték ma a kiskutyák képeit. Készítettem hát belőlük egy albumot.
Tovább

2008. február 21. Minden nap, kishíján minden pillanat a kiskutyákkal tartogat valami megmosolyogni valót. El sem tudtam képzelni, hogy egynaposan egy kutyus már ugat. Pedig így van.
Tovább

2008. február 19. Hát megérkeztek! Nyolcan (egyenlőre? az anyukára tekintettel remélem többen nem lesznek!) Elképesztően aranyosak! Persze nem ment simán ez a nap sem, legalábbis nekem. Ugyanis Murphy soha nem megy szabadságra.
Tovább

2008. február 18. Nálunk mindig történik valami. Szerencsére előfordul, hogy csak olyan, ami bármely normális családnál, így nem is hiszem, hogy mást az érdekelhetne. Aztán ha valami elkezdődik... . Most: kutyák, szomszédok, autó.
Tovább

2008. január 27. január 9-én már írtam az internetes vásárlásról, bár csak most töltöttem fel, eddig nem jutottam hozzá. De most még mindig ekörül forognak a gondolataim. A két ünnep között akadtam rá a Vatera nevű internetes „aukciósház/piactérre”. Elkezdtem nézegetni a kínálatot. Aztán rákerestem néhány dologra, ami már rég érdekelt volna, de valamiért nem sikerült még hozzájutnom. Rengeteg értékes tapasztalatot gyűjtöttem, és néhány – legalábbis számomra – értékes tárggyal lettem gazdagabb. Mindezt úgy, hogy közben rendkívül élvezem az üzletkötésnek ezt a formáját.
Tovább

2008. január 9. Magyarországon még nem nagyon elterjedt az internetes vásárlás. Pedig nem rossz üzlet, és nekem szinte csak jó tapasztalatom van.
Tovább

2008. január 2. Remélem az év olyan lesz, mint annak az első napjai. Nagyon jó volt a három gyermekkel. Jó volt, hogy esett a hó. Hogy sokat nevethettünk.
Tovább

2007. december 31. Az év nem cáfolta meg magát az utolsó napján sem. Csőtöréssel kezdődött. No azért az talán jó előjel volt, hogy a vízakna körül és az utcán ugyan mindent elárasztott a víz, de a vízművek munkatársai gyorsan itt voltak. A másik téma, ami miatt évek óta gyerekbulit csinálunk a petárda és a kutyák.
Tovább

2007. december 12. Szinte minden napra jut valami említésre méltó-elgondolkodtató, de leírni alig akad idő. Persze, igaz az a megállapítás, hogy arra van idő, amire akarjuk, de csak részben. Sok mindenre szeretnék időt szánni, de mivel annyi nincs, így rangsorolni kell. Így nagyon sok el is marad a teendők közül. Nem baj, most akkor a legfontosabbakat sorra veszem. Mármint azokat a témákat, amik eddig kimaradtak: adóhivatal és karácsonyi ajándék.
Tovább

2007. november 28. Sokszor megfordult már a fejemben a kérdés: a reklámok rosszak, vagy mi vagyunk buták, hogy ezekre vagyunk vevők? Vagy azt is kérdezhetném, hogy a műveletlen, értéket nem képviselő viselkedés, megnyilvánulások jobban megmaradnak a nézőben/hallgatóban? Vagy legalábbis a reklámszakemberek ezt hiszik? Nem tudom, de belőlem éppen ellentétes hatást váltanak ki, mint amit szeretnének.
Tovább

2007. november 17. Nagyon megváltozott az életünk mióta Danika is bejáró lett. Sokkal inkább "pestiek" lettünk. Nem rohanunk állandóan, sokkal több programot szervezünk magunknak. Mindig tudtam, hogy Budapesten más az élet, mint akár csak néhány tíz kilométerrel arrébb, de most a bőrömön érzem.
Tovább

2007. november 11. Megsuhintott a tél első fuvallata: leesett az első hó nálunk is. Kislánykutyánk életében nem csak az idei év, hanem életének első hava is. De van még más is, időben előrébb való, mint a hó. Egy kis időutazás az életemben. Pénteken egy kicsit újra "tanárnő" lehettem. Érdekes volt.
Tovább

2007. október 25. Ősz van. Nem szeretem. Elismerem, hogy csodálatos színeket tud produkálni a természet. Szép formákat, káprázatos felhőket, de akkor sem szeretem.
Tovább

2007. október 17. Még mindig kellőképpen tüskés vagyok. Talán ezért „ugrottam” ma reggel az egyik hírre a rádióban.
Tovább

2007.október 11. Okkal, ok nélkül, de haragban vagyok a világgal. Tudom, hogy jókedv és optimizmus nélkül nem lehet élni. Megtanultam, és igyekszem ennek megfelelően alakítani az életemet. Néha azonban minden hiába, haragban vagyok a világgal.
Tovább

2007. október 7. Megint lemaradtam egy kicsit, de ennek oka most tényleg az eseménydús hétvége. Gólyaavató, bográcsozás az osztállyal. Nagyon jó volt.
Tovább

2007. szeptember 30. Annyira szép idő van kint, és volt tegnap is, hogy bűn lett volna a lakásban ülni. Elindultunk hát kerékpározni. Tegnap Zoltánnal, ma Danival. Érdekes megállapításokat tettem a két rövid túra alatt.
Tovább

2007. szeptember 28. Nem vagyok városvédő Budapesten, de még igazán budapesti sem. Igaz életem jó részét ott töltöm. Nem volt ez mindig így, de sok emlék köt már gyermekkoromból is a városhoz. Ma ezek közül jutott eszembe az egyik, amikor a Kossuth Lajos utcán próbáltuk kikerülni a városban kialakuló dugót.
Tovább

2007. szeptember 21. Nagyon jó, hogy a kisfiam Budapesti iskolába jár. Nem kell hazarohanni, többet vagyunk együtt, lehet közös programot szervezni.
Tovább

2007. szeptember 18. Egy kicsit mindig lemaradok mostanában. Napokkal később tudom leírni, ami foglalkoztat. Most az előző hétvége problémája kerül sorra. A fogamzásgátlás az embereknek is időnként problémás, no de mit tehetünk, ha mindez a kutyáknál válik aktuálissá?
Tovább

2007. szeptember 14. Eltelt két hét az iskolában, két hét a bejáró kisdiák életéből, két hét a megváltozott napirendből, két egészségesebb boldogabb hét az én életemből. Hogy mi változott, mi történt?
Tovább

2007. szeptember 9. Ma volt az első iskolai piknik. Utána "aratás", majd kutyák.
Tanárként sokszor átéltem, amit ma szülőként is, az első közös iskolai programot, ismeretlen gyerekekkel, szülőkkel. Mint régen is, most is nagy élmény volt.

Tovább

2007. szeptember 4. Elkezdtem tegnapelőtt írni, de a suli-készülődés mindent elnyomott. Semmire nem volt elég türelmem. De megérte!
Tovább

2007. augusztus 26. Mennyi minden más volt régen. Barátokkal mentünk kerékpározni. Aztán semmi. Eltelt 30 év, most a csalddal jártuk be az egykori út egy részét. 28 km. Jó kaland, fáradtság, pihenés, giccsesen szép táj, csiguci no és szerencse.
Tovább

2007. augusztus 22. Lehet változtatni? Vajon jó az, jólesik? Igen.
Tovább

2007. augusztus 11. Igen rég nem ültem gép mellett. Sokkal fontosabb dolgaim voltak: együtt lenni a családommal, nagyokat játszani, sétálni, sokat olvasni. Nyaralni voltunk. Isteni volt, sok-sok élménnyel, érdekességgel.
Tovább

2007. július 22. Már elég rég nem volt ihletem az íráshoz, most aztán tucatjával van mondanivalóm. Dédi egy gyermekkori emléke – mennyivel más is volt az a világ! -, egy boldog névnap eseményei: vacsora a Dzsungelben, a kis kíváncsiskodó, séta a Lánchídon, annak lakói, sapka és sárkány, új étkesünk, a Vénusz légycsapója, plusz egy pálma, no és egy ősi hangszer, a doromb.
Tovább

2007. július 11. Hétköznapi csodák, mik is lehetnek ezek? Nálunk az, ha nem történik semmi rendkívüli napokon keresztül. Most egy ilyen héten vagyunk éppen túl.
Tovább

2007. július 4. Elképedtem! Ma megint! Arról már írtam, hogy mi a véleményem a médiáról. Ha valaki nem olvasta, itt legyen csak annyi, hogy nem vagyok elragadtatva tőle. De az emberek néha még elkeserítőbb dolgokat tudnak produkálni!
Tovább

2007. július 3. Szép az élet! Fergeteges jó kedvem van! Miért? Nem tudom. Ez azt hiszem alapból egy szép nap. 11 évvel ezelőtt született meg a kisfiam.
Tovább

2007. július 2. (Nem tévedés, de nálunk mindig - akár egy nap többször is - történik valami.) Gonosz vagyok! Nagyon gonosz! És még élvezem is! No jobban szeretném, ha a barátságos, kedves, szelíd nő törhetne ki belőlem, de a körülmények néha nem ezt eredményezik. De ez egy hosszú történet az egyik fővárosi parkolótársasággal.
Tovább

2007. július 2. Vesztésre állok. Lehet, hogy feladom a harcot a kis föld alatti ellenféllel?
Tovább

2007. július 1. Néha rossz passzban is lehetek, bár az már korántsem jó dolog. Ilyenkor könnyebben veszem észre a rosszat a környezetemben.
Tovább

2007. június 29. A mai napot Budapest egyik dunaparti szállodájában kezdtem egy konferencián. Reggel 8-kor kezdődött a munka, de mint általában, én már 7-kor beértem. A munkahelyemre időm, az épületbe pedig kedvem nem volt bemenni.
Tovább

2007. június 28. Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond - szól a mondás. Van is benne valami, de hogy néha milyen jó is a nagy gond! Például most hatalmas gondban vagyunk. Egy Patrícia nevű hölgyet keresünk, akiről kb. ez minden amit tudunk.
Tovább

2007. június 24. Óvakodok minden szélsőségtől, így harcos környezetvédő sem vagyok, bár igyekszem mindent megtenni a környezetemért. Szerencsére - azt mondják a permetszerek használatának csökkenése, illetve változása okán - egyre többször csodálkozhatok rá közvetlen közelről is az élővilág csodáira.
Tovább

2007. június 20. Ami a múltkor - első felindulásomban - kimaradt: füstadó. Merthogy a levél mellett egy csekket is küldött a Kémény Zrt. Ugyanis nem csak a szolgáltatást nem tudta elvégezni, de nem is fizettem. Ennek megfelelően felszólított a "tartozásom" 8 napon belüli kiegyenlítésére.
Tovább

2007. június 15. Közszolgáltatás vagy szolgáltatás? Hatóság vagy gazdasági társaság? Gondolatok egy fenyegető levél kapcsán.
Tovább

2007. június 14. Ma elbúcsúztunk a tanítónénitől. Megható volt nagyon. Aztán hazafelé "örömmel" láttuk, hogy megoldották a nemrég itt is leírt úthibákat, de még milyen ötletesen!!!
Tovább

2007. június 12. Az emberi butaság határtalan, vagy csak a prüdéria nem változik soha, esetleg az irigység-féltékenység?
Tovább

2006. június 6. A mai témát reggel egy munkahelyi beszélgetés indította, melynek témája az éhező családról szóló újságcikk volt. Sokáig gondolkodtam, hogy idézzek néhány címet a mai sajtóból, vagy csak írjam, ami eszembe jutott. Utóbbi mellett döntöttem.
Tovább

2007. június 4. Hogy is van ez? Mit vásárolunk és kitől? A kérdés azt hiszem ma sokakat foglalkoztat, hiszen árban és minőségben is igen nagy a szórás.
Tovább

2007. június 1. Filozófiai gondolatok egy máglyarakás ürügyén. Mit jelent a boldogság?
Tovább

2007. május 31. Jajjjj! Ma reggel még jó kedvvel ébredtem, de gyorsan olyan tüskés lettem, mint a süni. Eszembe jutott a tegnapi „házi feladat”, és ráadásul még a híreket is hallottam. Kompetenciamérés és egészség-védelem.
Tovább

2007. május 28. - 1. Hogy a megérzések hogyan működnek, nem tudom. De vannak. 2. Kicsi a világ, de vajon mekkora? Nagyon kicsi.
Tovább

2007. május 17. Nem szeretek korán kelni, de ezt minden munkanap meg kell tennem. Nagyon korán. Reggel 5 órakor. Az ébresztő után még olyan jó egy kicsit lustálkodni. Persze veszélyes is. A „csak 5 perc”-ből néha alapos elalvás lesz.
Tovább

2007. május 14. Danika mellettem olvas a netről hasonlatokat és átkokat. " Kevés vagy, mint szöcskében a lengéscsillapító. - Rohadjon meg az összes befőtted!" és további többnyire aranyosakat. Jó kedvem van tőle. És tegnap is az volt. Együtt volt a család.
Tovább

2007. május 13. A vidéki kertes ház egyik hátránya, hogy ha szép kertet akarunk, gazolni is kell. De néha ez kellemes meglepetéseket is tartogat, ma például egy kis gyík formájában.
Tovább

2007. május 11. Erdő szélén nem jó lakni - no ma már nem azért, mert sok fát kell hasogatni. Van annak egyéb veszélye is. De mi is az?
Tovább

2007. május 10. Mi pénzkérdés és mi nem egy kisvárosban? És mi mennyibe kerül?
Tovább

2007. május 8. Nálunk mindig történik valami. Aztán van, amikor nem tudok mit írni róla, van, amikor tömegével jutnak eszembe másokkal is megosztható gondolatok. A frontok, a kutya és a saláta a mai adag.
Tovább

2007. május 4. Ma majdnem sikerült elfognom a kis betolakodót. - Egy rejtvényújság szavai. - Mi is árt a legtöbbet az ózonlyuknak? - Legnagyobb kincseim. Mindez egyetlen napban.
Tovább

2007. április 18. Fogyasztóvédelem – jótállás. A mobiltelefon a mindenkori elérhetőséget, illetve a hívás lehetőségét biztosítja. De mi van akkor, ha nem alkalmas valamely hiba folytán a hangátvitelre? Baj - de nem baj, mert a garanciaidőnek csak a fele telt le, a szerviz majd javítja, illetve, ha nem lehet, akkor cseréli – gondoltam naivan.
Tovább

2007. április 16. A vakond aranyos kis állat, bár sok bosszúságot okoz. A másik állatka, amiről én tegnap a kisfiamtól hallottam először a földikutya. No, Ő már nem annyira aranyos és hasznos.
Tovább

2007. április 15. Azt mondják - míg tanítottam tapasztaltam is -, hogy a mai gyerekek nem szeretnek olvasni, és nem értik amit olvasnak. Szerencsére a fiam és kis barátai nem tartoznak közéjük. Persze, ehhez kell egy jó recept
Tovább

2007. április 12. Kedves állat – kedves mesehős – nemkívánatos kerti látogató: Ő a kisvakond.
Tovább
A vakondról jutott eszembe a kisegér.
Tovább

2007. április 10. Egy kis mitológia: Zeusz és Héra a görög mitológia főistene és istennője. Kik is Ők?
Tovább

2007. március 31. Új családtag érkezett! Egy kiskutya!
Tovább
Album A picirol. - Album2

2007. március 30. Ha jól tudom, Japánban néhány perc késés után a vasúttársaság kártérítést fizet az utazóknak. No, ha ez nálunk is így lenne, a magyar vasúttársaság jó eséllyel már rég tönkre ment volna.
Tovább

2007. március 20. Lejárt a helyi adók befizetésének határideje. Idézet az az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. Törvényből:
Tovább

2007. március 12. Nehéz napok vannak mögöttünk, és még jó pár nehéz nap áll előttünk. De a sors néha megkegyelmez. Ma egy kis örömben - nem, nagy örömben - volt részünk.
Tovább

2007. március 4. Amikor úgy döntöttem, hogy a honlapon ismétlődő idézet jelenik meg a fejlécben, nem gondoltam annak szomorú igazságára - "Időnk oly gyorsan elpereg egy perc csupán az élet ..."
Tovább

2007. február 25. Ismerős idézet Petőfitől:
"Közbevágott Pató Pál Úr:
'Ej ráérünk arra még!' "
De az utolsó versszakot nem sokan tudják idézni.

Tovább

2007. február 23. Egy érdekes régi magyar szó: email.
Tovább

2007. február 17. Végre nem csak képeken és lakásban vannak virágok.
Tovább

2007. február 11. Az elmúlt héten sok mindenre rácsodálkoztam. Többször mondták már nekem, hogy naív vagyok, de nehezen hittem el, hogy ennyire. Mi is történt?
Tovább

2007. február 3. Gyorsan repülnek az évek. Tegnap volt a Kisfiam iskolai karneválja. Kishuszárként az évfolyamtársaival csárdást táncoltak nyitótáncként.
Tovább

2006. augusztus 21. Munkába indulunk. A város szélén körforgalom van - szerencsére.
Tovább